Mitä ihmiset ajattelevat kauneudesta ?

Kauneus on katsojan silmässä ?

Niinhän sitä sanotaan olevan, eikä se koske vain silmällä havaittavia asioita.

Kauneus ja rumuus, se mikä ”resonoi”, aiheuttaa positiivisen tai negatiivisen tunne-elämyksen, on subjektiivista.

Se ei kuitenkaan ole pelkästään individualistista, vaan siihen vaikuttavat elinympäristö ja aika jota ihminen elää, lapsuudessa ja nuoruudessa koetut elämykset, jotka ”sosiaalistavat” kuten termi kuuluu, yksilön yhteisöönsä.

Miten itse koet tämän sanonnan?

Tätä sanontaa käytetään myös kun halutaan kuvata rumaa asiaa, esinettä tai ihmistä.

Minä itse olen ajatellut tuon sanonnan aina niin, että jonkun asian tai ihmisen pitäminen/näkeminen kauniina, riippuu katsojasta (katsojan silmästä), eikä siitä minkälainen kohde on. Jokaisella kun on omat mielipiteensä tai kauneusihanteensa.

Sanonta tarkoittaa, että ihmisillä on erilaisia makuja. Sanontaa käytetään arvioitaessa estetiikkaa muutenkin kuin vain ihmisten ulkonäön yhteydessä.

Se, että eri ihmiset näkevät kauneuden paljonkin erilaisena, on sanottu juuri tuossa lauseessa. Jonkun silmissä rumuuskin voi näkyä kauniina.

Tämä sanonta tuli minulle mieleen kun katsoin näitä kuvia ja ajattelin kirjoittaa erillaisen postauksen liittyen ulkonäkö paineisiin.

Halusin ennen muuttaa paljon asioita mun omassa ulkonäössä

Silloin nuorena ja nättinä olin vähän tyhmä, että ajattelin että on vaan joku yksi muotti ”hyvännäköiselle” ihmiselle, eikä oikeasti tullut mieleenkään että makuja on yhtä monia, kuin on erilaisia ihmisiä.

Nyt voin kokemuksen syvällä rintaäänellä kertoa teille, että mitään tiettyä muottia ei todellakaan ole.

Minun mielestä omaan ulkonäköön on silti ehdottoman hyväksyttävää tehdä muutoksia, jos se saa sinun olon aidosti paremmaksi.

Mutta haluaisin muistuttaa kuitenkin siitä että miettikää oikeasti ennemmin niitä puolia joista itse pidätte itsessänne.

Ei kannata käyttää aikaa niiden murehtimiseen joille ei välttämättä voi tehdä mitään. Joku kenellä on esimerkiksi pisamia, saattaa vihata niitä, mutta sitten taas moni on jopa valmis tatuoimaan niitä naamaansa saadakseen ne.

Loppulta aina kauneinta on just se millaiseksi sinut on luotu, ja jos sitä lähtee muokkaamaan, on aina mahdollisuus että se alkaa joskus tulevaisuudessa tuntumaan huonolta idealta ja alkaa harmittamaan kovaa.

Nykyään elämä on ihan toista kuin silloin kun olin parikymppinen

Todella hassua on se että silloin nuorena ja nättinä sitä ei osannut arvostaa itseään, vaikka olin juuri sitä mitä ulkoisesti voin jopa nyt sanoa kauniiksi.

Harva parinkympin hujakoilla oleva nuori on tyytyväinen itseensä,terveellä tavalla tässäkään ajassa missä nyt elämme.

Todella tuntuu että elämä nykyaikana yhä hurjemmaksi menee, helpolla siinä mielessä pääsin itse kun ei siihen aikaan kun olin nuori parikymppinen ei ollut kaiken maailman somekanavia, selfieitä, internettiä jossa voi huudella toiselle mitä tahansa nimettömänä. Jus ja just oli videot keksitty !

Nuori ihminen on muutenkin herkillä oman identiteetin etsimisen kanssa jota raaka ulkopuolinen maailma ei ainakaan siloittele.

Unohdetaan hetkeksi raaka maailma ja mietitään hetki alla olevia sanontoja kauneudesta.

Kauneus – katsojan silmissä vaiko sydämessä?

” Mikä on kaunista?

Kauneudesta tulee mieleen myös jonkun ihmisen teko. Se voi olla kaunis, vilpitön. Rakkaus on kaunista, epäitsekkyys on kaunista. Teko, josta ei odota vastalahjaa on kaunista.”

– Kaija Koo

Kauneus on suhdetta elämään – suhdetta toisiin eläviin. Kauneudessa me elämme kun olemme yhtä, välitämme, rakastamme ja tulemme rakastetuiksi. 

 Kauneus ei ole katsojan, vaan kauneus on näkijän silmissä.

Kauneus on sieluntila, jossa ihmisen mieli voi levätä.